Home / Style / De noodzakelijke checklist voor het plannen van een huwelijk

De noodzakelijke checklist voor het plannen van een huwelijk

Een huwelijk plannen kan behoorlijk stresserend zijn. Er is zoveel waarmee je rekening moet houden: van de keuze van het huwelijksboeket tot het vervoersmiddel. Ofwel schakel je een weddingplanner in die het meeste werk uit handen neemt, ofwel maak je een lijst met alle zaken die jij nodig acht op je huwelijksfeest. Aangezien een weddingplanner inschakelen niet voor iedereen weggelegd is of men deze kost liever besteedt aan de gasten, zullen de meeste koppels de taak op zich nemen om de mooiste dag van hun leven van het begin tot het einde zelf te organiseren. Wij helpen je om de belangrijkste zaken op je checklist zeker niet te vergeten:

1. Leg de locatie en datum vast

Nog voor je zelfs maar begint aan een checklist moet je er zeker van zijn dat het feest wel kan plaatsvinden in de periode en op de locatie die je wil. Misschien heb je wel een idee van waar je feest zal plaatsvinden maar ben je er nog niet uit in welke zaal dat in die buurt zal zijn. Ga de verschillende locaties bezoeken, spreek af met de uitbater en leg een datum vast van zodra je een keuze gemaakt hebt.

2. Vergeet de papierwinkel niet

Gelukkig vereist een huwelijk niet veel administratie. Eigenlijk is het niet meer dan even langs het gemeentehuis te gaan en aan de ambtenaar doorgeven wanneer je wil trouwen. Wens je graag een religieuze ceremonie, dan is het wenselijk om die onmiddellijk na het gedeelte in het gemeentehuis te plannen als dat mogelijk is. Het kan zijn dat de geestelijke jullie op voorhand wil spreken over de religieuze betekenis van het huwelijk en enkele data wil inplannen.

3. De huwelijksfotograaf

Heb je een fotograaf gekozen, spreek dan goed af wanneer hij foto’s komt trekken en van wat. Om het budget onder controle te houden, kunnen jullie afspreken dat hij alleen foto’s trekt tijdens het ceremoniële gedeelte, hij jullie nadien meeneemt voor de huwelijksfoto’s en jullie de foto’s op de receptie en het dansfeest laten nemen door een familielid. De fotograaf kan zelf locaties voorstellen voor de fotoshoot of je kan er zelf één zoeken. Denk eraan dat het kan regenen en je dus ook een locatie binnen moet voorzien.

Adv.

  • ColorLens4Less.com: 500+ Colored Contacts and Halloween Contacts, Starting at US$9.99 / Pair
  • TheUniTravel.com : Find the latest travel and tourism news from around the world. Stay informed with travel news and updates
  • Online-Dating-Free.com : Meet People In Your City, Free and Join Now

4. De kleding van de suite

Uiteraard vergeet je je eigen bruidsjurk niet maar denk ook even aan de outfit van de belangrijkste mensen op het feest en het budget daarvoor. Om de kost voor de moeders te beperken, kan je moeder van de bruid jurken voor een zacht prijsje online kopen, bijvoorbeeld bij JJ’s House. Online bestaat een uitgebreid gamma aan kleding voor de suite, dus ook voor de bruidsmeisjes en de getuigen.

5. De huwelijksmobiel

Hoe wil je naar het gemeentehuis gaan? In een koets voortgetrokken door witte paarden, een limousine, een dure sportwagen of net een 2PK-tje? Er bestaan bedrijven die ceremoniewagens verhuren maar misschien ken je iemand die een geschikte wagen heeft en hem wel wil uitlenen voor deze speciale dag.

 

Check Also

Emma Chamberlain looks exactly like Rachel Green from Friends in her new pic

YouTuber, Cosmopolitan US cover girl, and coffee entrepreneur extraordinaire Emma Chamberlain just posted a new selfie, and *whoah,* …